Vieno kąsnio kiaušinių užtepėlės
Be skanaus maisto nei vieno žmogaus gyvenimas nebūtų toks geras, koks gali būti pavalgius mėgstamo patiekalo ar užkandžio. Visi esame girdėję, jog šokoladas bei kiti saldumynai turi teigiamą poveikį. Pavyzdžiui, suvalgius gabalėlį šokolado iškart pakyla nuotaika, taip pat pagerėja ir smegemų veikla. Bet dabar mes kalbame ne apie saldumynus, tačiau apie kiek maistingesnius užkandžius. Nors šokoladas ir suteikia daug energijos, tačiau užvalgius jo, sotus tikrai netapsi. Norint bent šiek tiek pasisotinti reikėtų valgyti daugiau baltymų turintį maistą. O labai daug baltymų turi kiaušiniai, todėl tuoj aptarsime kaip pasigaminti išties skanų patiekalą iš minėtų kiaušinių. Pirmiausia, šis patiekalas nebus toks, apie kokį tikriausiai pagalvojote. Dažniausiai esame įpatę valgyti didelius, sočius, karštus patiekalus, tačiau artėjant vasarai toks maistas tampa vis mažiau patrauklus. O jį dažniausiai pakeičia kiek smulkesnis maistas, o geriausiai tam tinka vieno kąsnio užkandžiai. Taigi, jau turbūt supratote, jog dabar išsiaiškinsime, kaip pasigaminti vieno kąsnio užkandžius su kiaušiniais. Visų pirma, tokį užkandį galima apibūdinti, kaip vieno kąsnio kiaušinių užtepėlę ir tuoj suprasite kodėl. Taigi, tokiai užtepėlei pasigaminti jums prireiks: batono riekės, trijų kiaušinių, sviesto, skiltelės česnako, majonezo, pipirų, druskos bei pomidoro. Visus ingredientus jau žinome, dabar telieka juos tinkamai paruošti. Pirmiausia reikia batono riekę ištepti sviestu, pabarstyti prieskoniais ir trumpam riekelę paskrudinti orkaitėje. Batonui apskrudus reikia paimti česnako skiltelę ir ištrinti ja batono riekę. Kiaušinius reikia išvirti, nulupti ir juos susmulkinti. Tam geriausia panaudoti elektrinį plaktuvą. Taip pat reikia sutrinti ir česnako skiltelę, sumaišyti ją su kiaušiniu, įberti druskos bei pipirų bei įdėti šiek tiek majonezo. Gautą masę reikia užtepti ant skrudintos batono riekės. Tada reikia supjaustyti pomidorą smulkiomis riekelėmis ir uždėti jas ant viršaus. Galiausiai riekę galima supjaustyti į smulesnes dalis, kad gautųsi nedideli, vieno kąsnio sumuštiniai.
Štai tokie sumuštiniai puikiai tinka ne tik užkandai, tačiau ir sočiai pavalgyti. Tai ne tik kokybiškas, estetiškai atrodantis, bet ir sveikas, organizmui itin naudingas maistas.