Kodėl virtuvėje gartraukis yra būtinas?
Anksčiau gartraukis atrodė tikras malonumas, kuriuo gali pasinaudoti tik tie asmenys, kurie turi užtektinai pinigų. Šiuo metu atrodo būtų sunku atrasti virtuvę, kur nėra šio tipo prietaiso. Juk pastarasis labai gelbsti. Ypač tokiu atveju, jeigu jūsų virtuvė yra nedidelė. Nuolatos kepant kaupiasi garai, kurie ir alina žmogaus plaučius ir tuo pačiu purvina virtuvę. Kadangi gartraukiai labai populiarūs – nieko keisto, kad profesionalai siūlo gana daug variantų. Naudinga pasikonsultuoti su specialistų, kuris atsižvelgdamas į jūsų poreikius geba pasiūlyti tai, kas labiausiai patenkina.
Grynas oras – sveikas žmogus
Gartraukiai reikalingi ne tik todėl, kad žmogus maloniau jaustųsi tuo metu, kai gamina maistą, tačiau tuo pačiu ir todėl, kad nuolatinis buvimas tarp garų gali būti kenksmingas žmogaus organizmui. Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tie retai aplink mus esantys garai neturi jokio šalutinio poveikio. Jeigu asmuo nuolatos gamina ir jam tenka būtų tarp dūmų, tokiu atveju jo plaučiai dirba kur kas intensyviau. To rezultatas – greitesnis jų susidėvėjimas. Svarbu, kad vos tik patalpoje pradėtų kauptis dūmai – specialiomis priemonėmis jie būtų greitai pašalinami.
Ar mums kenkia dūmai?
Taip, kaip jau minėjome – dūmai išties kenkia. Tad gartraukiai gali būti ypač patraukli išeitis, kuria pasinaudoti rekomenduojame tokiu atveju jeigu nenorite turėti problemų su kvėpavimu. Tuo pačiu dėl nuolatinių dūmų kaupiasi riebalai, kurie taip pat yra žalingi žmogaus organizmui. Būtent todėl labai svarbu, kad vos tik maistas yra gaminamas, ypač kepamas – gartraukis būtų įjungtas.
Šiuolaikiniai gartraukių filtrai ne tik valo orą, tačiau tuo pačiu ir jį apsaugo. Jeigu nuolatos dirbate virtuvėje, tokiu atveju jums labai svarbu pasirinkti kokybišką gartraukį.
Estetinis virtuvės vaizdas
Žinoma, gartraukiai yra reikalingi ir todėl kad jie valo orą ir tuo pačiu geba išvalyti ir nuosėdas, kurios dažniausiai nukrenta ant sienų arba grindų. Jeigu reguliariai nevalysite vėliau valymas taps iš viso labai komplikuotas ir gali tekti keisti pagrindą. Kur kas pigiau įsigyti gartraukį.
- Jie kainuoja gana nedaug, tačiau nauda labai didelė.
- Geba išsaugoti virtuvės estetinį vaizdą.
- Padeda žmogui dirbti tik švarioje aplinkoje.
- Gali ne tik ištraukti dūmus, tačiau tuo pačiu ir kondicionuoti.
Kaip pasirinkti gartraukį?
Kadangi egzistuoja labai platus gartraukių pasirinkimas – kiekvienas žmogus gali atrasti tokį, kuris jam tinka labiausiai. Svarbiausia įvertinti tam tikrus kriterijus ir pasikonsultavus su profesionalu pasirinkti tai, kas jums tinka labiausiai.
- Gartraukiai gali būti paprasčiausiai ištraukiantys orą arba jį cirkuliuojantys. Šiuo atveju pastarieji geresni, tačiau jie ir kainuoja kur kas daugiau.
- Skiriasi jų kaina, taigi siūlome nusistatyti pinigų sumą ir kreiptis į profesionalą, kuris gali patarti, koks gartraukis jums tinka labiausiai.
- Jie gali dirbti skirtingu intensyvumu. Kuo patalpa yra didesnė, tuo intensyvesnio gartraukio reikia.
- Taip pat gali būti reguliuojamas dūmų traukimo intensyvumas.
- Egzistuoja labai daug skirtingų spalvinių pasirinkimų. Pasirinkite tą variantą, kuris jums atrodo pats geriausias ir labiausiai tenkinantis poreikius.
Gartraukiai – XXI amžiaus virtuvės pasirinkimas. Įvertinkite naudą ir pasikliaukite ja.